Άγγελος Παπαλούδης

Βιογραφικό

Ο Άγγελος Παπαλούδης είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Coventry University. Έχει μετεκπαιδευτεί στο University College London – Institute of Education στο πεδίο της Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (MSc in Developmental and Educational Psychology). Ακόμη, έχει εξειδικευτεί στην Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το 2020 ξεκίνησε να παρακολουθεί εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (πρόγραμμα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείες (EFTA-TIC) και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAPTI, ΕΕΨΕ). Την τρέχουσα περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο τμήμα της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής.

Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Centre for Autism and Related Disorders, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε οικογένειες και άτομα εφαρμόζοντας τις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς και της Γνωστικής-Συμπεριφορικής Θεραπείας. Ακόμη, έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης παρέχοντας υποστήριξη σε άτομα με αναπτυξιακές και ψυχολογικές παθήσεις. Συνεργάστηκε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα (Centre for Health and Life Sciences – Coventry & Sleep Education and Research Laboratory (SERL) που κύριο στόχο είχαν την μελέτη της ψυχικής υγείας των οικογενειών με άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια χρόνια ασθένεια και την δημιουργία παρεμβατικών προγραμμάτων για την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη των ατόμων. Σήμερα, εργάζεται στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας του Γ.Ν.Θ. ΄΄Γ. Γεννηματά΄΄ παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. αδείας 1522/2019 εκδοθείσα από την Νομαρχία της Καβάλας). Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ – αρ. μέλους 1522) & του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS – αρ. μέλους 425236).

Εκπαίδευση

2023 - Σήμερα

Υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. – Α΄ Ψυχιατρική Κλινική

2020 - 2024

Εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

2019 - 2021

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΄΄Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων’΄ Πάντειο Πανεπιστήμιο

2017 - 2018

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΄΄Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία΄΄ University College London.

2013 - 2017

Πτυχίο Ψυχολογίας Coventry University.

2009 - 2012

Συμβουλευτική Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία και Μαθησιακές Δυσκολίες. Edexcel.

Εργασιακή Εμπειρία

Με πολυετή εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα,  ο Άγγελος Παπαλούδης προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στον τομέα της ανάπτυξης, της οικογενειακής θεραπείας και της κοινωνικής ψυχολογίας. Διαβάστε περισσότερα για τις σπουδές, τις εργασιακές του εμπειρίες και τις επιστημονικές συνεισφορές.

7/2021 - Σήμερα

Ιδιωτικό Γραφείο Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή

5/2020 - Σήμερα

Ψυχολόγος- Γ.Ν.Θ. Γ. Γεννηματά – Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας

7/2021 - 8/2023

Ψυχολόγος – Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Λόγο & Έργο (Χαλκιδική)

1/2016 - 12/2017

Επιστημονικός Συνεργάτης Ψυχολόγος – Centre for Health and Life Sciences (Coventry)

1/2015 - 12/2016

Πρακτική Άσκηση – Centre for Autism and Related Disorders (συνεργασία με Coventry University) Coventry

1/2015 - 12-2016

Επιστημονικός Συνεργάτης Ψυχολόγος – Sleep Education and Research Laboratory (London)

Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης
Άγγελος Παπαλούδης

Ερευνητικές Εργασίες

Ο Άγγελος Παπαλούδης έχει αφιερώσει την επαγγελματική του πορεία στην επιστημονική έρευνα, εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούν τη ψυχολογία και την κοινωνία. Μεταξύ των τομέων του ενδιαφέροντος του συμπεριλαμβάνονται η ψυχική υγεία, η οικογενειακή θεραπεία, η ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρία, και οι κοινωνικές συγκρούσεις.

Μετά από πολύχρονη συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, οι εργασίες του έχουν επικεντρωθεί στην κατανόηση της εμπειρίας ζωής με σχιζοφρένεια, την ποιότητα ζωής των γονέων παιδιών με αναπηρία, και τις σχέσεις εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της πολιτικής ενσωμάτωσης.

Με αυξημένο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ψυχολογίας, επιδιώκει να συνεισφέρει στην κατανόηση και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στη σύγχρονη κοινωνία. Οι ερευνητικές του εργασίες αντικατοπτρίζουν την προσήλωσή του στη δημιουργία γνώσης που θα συμβάλει στην ευημερία του ατόμου και της κοινωνίας.

The Experience of Living with Schizophrenia: An Interpretative Phenomenological Analysis σε συνεργασία με Institute of Education.
Depression and Quality of Life Among Parents With and Without Disabled Children σε συνεργασία με Coventry University.
Quality of Life, Depression and Sleep Quality of Mothers with and without ASD Children in Greece σε συνεργασία με Sleep Education and Research Laboratory.
Relationships among class educators and parallel support educators, who work under the new educational inclusion policy in Greek Schools σε συνεργασία με Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πιστοποιήσεις

Ο Άγγελος Παπαλούδης, με ιδιαίτερη δέσμευση προς την επαγγελματική του ανάπτυξη και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, διαθέτει πληθώρα πιστοποιήσεων που επισημαίνουν το υψηλό επίπεδο των δεξιοτήτων του.

Οι πιστοποιήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν τη δέσμευσή του προς την επαγγελματική τελειοποίηση και τη συνεχή προσπάθεια για υψηλότερα επίπεδα επάρκειας και ποιότητας στον χώρο της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης.

Πιστοποίηση στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων [Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών]
Πιστοποίηση στη Βελτίωση Κοινωνικών Ικανοτήτων: Ανάπτυξη Ψυχολογικής Ανθεκτικότητας στο Χώρο Εργασίας (Psychological Resilience) [Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης]
Πιστοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες: Ποιότητα Παρεχόμενων Υπηρεσιών [Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης]
Η Ιστορία της Εξάρτησης και της θεραπευτικής Αντιμετώπισης της στην Ελλάδα [18 Άνω]
Psychologists’ Roles in Helping to Treat Opioid-Use Disorders and Prevent Overdoses [American Psychological Association]
HTOP: Ελληνικό Προφίλ Έκβασης Θεραπείας [Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών]
Πιστοποίηση στη χρήση του συστήματος DMDX [Arizona University]
Πιστοποίηση στη χρήση του συστήματος Phenomenological and Qualitative Data Analysis Software [Institute of Education]
Πιστοποίηση του συστήματος Ανάγνωσης – Γραφής Braille [Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών]